להיות בתהליך טיפולי כנערה יכול להיות לפעמים מורכב, חוסר רצון לשתף פעולה, תסכול וייאוש אחרי שדברים לא משתנים לאחר כמה חודשים של תהליך.
ובמקרים מסוימים גם ויתור עצמי מצד הנערה, כי החוסר בשינוי ממשי לעיתים גולם להן לספר לעצמן ״שהבעיה שלהן בלתי פתירה״, כשאר זה ממש לא נכון, יכול להיות שהיא עדיין לא מצאה את הדרך הנכונה עבורה לעשות את התהליך שהיא צריכה.
כפי שסיפרה אמא של אריאלה מאירוביץ שבאירוע להורים ונערות שקיימנו ב2022
(יש כמובן אישור מהנערה לשתף את הציטוט)
"אני חייבת לשתף שפעם אריאלה הייתה נעלבת נורא מדברים והיא הייתה בטיפול אצל פסיכולוגית וכבר אין צורך.
וחלק מהסיבות, גם הפסיכולוגית אמרה לנו את זה, זה מה שהיא עוברת פה במיס טין.
הרבה פעמים הפסיכולוגית גם מתקשרת אלי כדי לקחת את הטלפון של התוכנית הזאת כדי להעביר למטופלות שלה.
אז המון המון תודה. זה שינה, וזה משנה.
פשוט אני לא האמנתי בהתחלה כי אמרו לי שאת בת ,17 עכשיו 18, ואמרתי "טוב, לא יודעת".. את יודעת, סקפטית. וזה לא יאמן איזה שינוי. תודה רבה לך״.
גם נערות ששיתפו אותנו מספרות על העזרה הייחודית שקיבלו בתכנית:
דפנה, בת 14: "במיס טין אני מקשיבה לליהי מסבירה על נושאים שאפילו אם אני חושבת שלא נוגעים אליי בסוף אני מוצאת את עצמי משתמשת בהם ביום יום".
אגם, 15: "כשהייתי בטיפול אז מאוד התביישתי בזה והרגשתי מאוד לבד ורוב הזמן הרגשתי כאילו המטפלת לא מבינה אותי בכלל אבל בתוכנית בזכות זה שיש הרבה בנות שהן כמוני וזה תמיד מרגיש שהן תומכות ומבינות, מרגיש לי נוח שאני יודעת שלא משנה מה אני אגיד אף אחת מהבנות לא תשפוט אותי ושהן באמת רוצות לעזור וגם שבנות משתפות מה הן מרגישות ואני מבינה שאני לא היחידה שמרגישה ככה ואני לא לבד".
השילוב של התכנית עם טיפול פרטני שהנערה עוברת, לרוב, הופך לחיזוק חיובי ושמייצר תוצאות בלתי רגילות, בתחושה של הנערה ובקצב שבה השינויים קורים.
ישנם נערות שעבורן, ללמוד בעצמן על הקשיים שלהן, בצורה קלילה ובשפה שלהן, ולקבל בעצמן כלים פרקטיים למה הן יכולות לעשות, יהיה יותר אפקטיבי מאשר לשבת ולספר על הקשיים שלהן.
הן מקבלות תחושת עצמאות ושליטה, מה שגורם לרצון לשתף פעולה לעלות (שזה הדבר הכי חשוב בכל תהליך אימוני או טיפולי) והן בעצמן בוחרות מתוך רצון והמון מוטיבציה לעשות בעצמן את הצעדים שצריך עבור השינוי שהן חולמות עליו.
מעבר לכך, היא נכנסת לסביבה חברתית מקדמת, תומכת, איכותית וכנה,
שגורמת לה להרגיש, שהיא לא לבד!
התחושה ש״משהו לא בסדר בי״
או ש״רק אני חווה את זה״
היא קשה ביותר לנערות
במיס טין, לפעמים בפעעם הראשונה, הן שומעות המוני בנות שמשתפות בפתיחות על דברים שדומים למה שהן עוברות, מרגישות שהן לא לבד, אלא חלק מקבוצה שעובדת ביחד, לייצר לכולן שינוי ושיפור,
לעיתית החוויה הרגשית הזו כשלעצמה, עושה פלאים.
- בתכנית הבת שלך מקבלת כלים מעשיים ליישום הידע הנלמד, באופן נגיש ומותאם.
- היא מספקת תמיכה חברתית ותחושת שייכות חשובות כל כך לנערות.
- יש בה הזדמנות ללמוד מיומנויות רגשיות וחברתיות בסביבה מותאמת ותומכת.
- לומדת תכנים שאולי לא ידעה להעלות בעצמה בטיפול שגורמים לה לקשיים.
- ומעל הכל – מנחה צעירה ש”מבינה את השפה” שגורמת לה להרגיש נוח, לרצות לשתףפעולה ויכולה להוות מודל להזדהות.
מיס טין אינה באה להחליף טיפול, אלא להשלים אותו. היא יכולה לתת מענה ייחודי לצרכים ואתגרים ספציפיים של גיל ההתבגרות, ולסייע רבות להתפתחות וצמיחה של בתכם.